Prismodtager i 1999:
Starbright Foundation

Priskomite:

Det originale i det projekt, vi har belønnet, ligger ikke i en billedbog, for det har mange lavet, men i den lange række af illustratorer, som ikke tegner og fortæller i hver sin retning, men som fremstår som et smukt hele.

På samme måde er det nyt, at der bag i eventyrbogen er en CD, hvor even­tyret læses op. Ikke af Steven Spielberg alene. Nej, han er „kun“ The honest boy. Det er en række af de mest kendte skue­spillere og personligheder fra dagens USA: Harrison Ford og hans hustru Melissa Mathison spiller de skurk­agtige vævere, Madonna optræder som kejserinden, Robin Williams som hofnarren, Calvin Klein optræder som Kejserens undertøj, Fran Drescher med den specielle stemme optræder som horn og general Norman Schwartzkopf fortæller overbevisende som general.

Alle disse mennesker plus en række musikere plus en række mennesker fra The Starbright Foundation, i alt knap hundrede af de travleste mennesker har ydet noget af det mest kostbare, de har – deres tid – for at vi kunne få genfortalt en gammel historie på en ny, sjov og anderledes måde. Alt dette – ikke så meget for Andersens skyld – men for de syge børns skyld, som The Starbright Foundation virker for at hjælpe. Det kunne ikke være mere i H.C. Andersens ånd. Selv opvokset i trange kår og helt afhængig af hjælp fra andre mere ressourcestærke personer.

Starbright Foundation for en usædvanlig fortolkning i ord, lyd og billeder af eventyret Kejserens Nye Klæder