Prismodtager i 2001:
Boris Diodorov

Prismodtager:

Kære H.C. Andersen

Det er ubegribeligt, at det er 135 år ­siden, du gik bort. Men som den store kunstner du er, så vil dit liv vare ved igennem dine budskaber, elsket i hele verden.

Dit forfatterskab har påvirket mit liv både i barndommen og som voksen.

Da jeg i 2001 blev tildelt prisen af Hans Christian Andersen Priskomite, blev det klart for mig, at jeg havde fået en uvurderlig chance – at blive en del af et verdensomspændende fællesskab, der – ligesom mig – ønsker at udbrede kendskabet til dit livsværk yderligere.

I over 150 år har både kendte og unge kunstnere i Rusland illustreret dine tidløse værker, som jeg har udgivet i anledning af dit jubilæum.

Boris Diodorov

Boris Diodorov for H.C. Andersen illustrationer, der udtrykker en underfundig og sjælden poetisk skønhed