Prismodtager i 2006:
Jens Olesen

Prismodtager:

H.C. Andersen Prisen har betydet meget for mig, og det har virkelig inspireret og motiveret mig til at gøre H.C. Andersen endnu mere kendt i Brasilien og Latin Amerika via aktiviteter og events.

Vi har trykt 12 millioner bøger Den Grimme Ælling, som er blevet givet gratis til fattige børn i Nordøst Brasilien i årene 2005-2010.

H.C. Andersen uge eller uger i samarbejde med det Brasilianske Undervisningsministerium er blevet etableret i mange skoler og børnehaver over hele Brasilien.

H.C. Andersen teaterstykker er blevet opført i mange kulturcentre over hele Brasilien, altid baseret på H.C. Andersens eventyr.

H.C. Andersen eventyr bliver regelmæssigt oplæst i radioprogrammer og vist på TV-børneprogrammer på de forskellige TV-, skole- og kulturkanaler.

H.C. Andersens samlede eventyr er blevet genoptrykt i 2 millioner eksemplarer til det brasilianske marked.

H.C. Andersen børneaktiviteter er blevet etableret i de fleste brasilianske skoler og i mange skoler er H.C. Andersen en fast del af curriculum.

H.C. Andersen karneval-samba showet i 2005 var en fantastisk oplevelse, som blev set af over 3 milliarder TV-seere over hele verden. Det står for mig personligt som et af mit livs absolutte højdepunkter.

I Brasilien kalder vi H.C. Andersen: ‘Andersen’. Han er elsket, og kendt af alle børn, unge og gamle, så man kan sige, at han er den mest kendte forfatter i Brasilien og brasilianerene føler også, at han er brasiliansk.

Jeg er en stor beundrer af H.C. Andersen og H.C. Andersen Prisen vil altid motivere mig til at gå verden i møde med nye øjne, og en positiv og kreativ indstilling og attitude.

Længe leve H.C. Andersen!

Jens Olesen

Jens Olesen for en imponerende indsats i forbindelse med fejringen af H.C. Andersens 200 års fødselsdag i Brasilien