Prismodtager i 2004:
H. M. Dronning Margrethe ll

Priskomite:

„Danmark er heldig at have en dronning, der interesserer sig for kunst“, sagde Roger Moore, UNICEF-ambassadør under sit besøg den 2. april 2000 i Odense.   Det skal understreges, at det er som kunstner, at Hendes Majestæt Dronningen får prisen Mit Livs Eventyr i 2004 for et livslangt engagement.

Det digitale dra­ma Snedronningen i samarbejde med Jacob Jørgensen fra JJ Film blev endnu et eventyrligt værk. Det var HM Dronningens découpager, som blev det kunstneriske udtryk i en film, hvor hun selv lagde stemme til det spændende eventyr om Kay og Gerdas møde med Snedronningen.

„Det univers af fantastiske billeder, som H.C. Andersen har digtet i ord, har jeg forsøgt at gøre synligt. Jeg håber, at også andre kan have glæde af at drømme med“, sagde HM Dronning Margrethe og placerede kunstformen ‘decoupage’ i danskernes bevisthed. Og drømmeagtigt er ordet for den måde, Dronning Margrethes vidunderlige decoupager er animeret og mixet med levende skuespillere og musik. En film på 26 minutters længde var resultatet og en flot tilhørende eventyrbog oversat til flere sprog.

Sammenfattende kan siges, at Danmark er heldig at have en Dronning, som samtidig er kunstner, og som på den mest generøse måde deler sin kunst med sit folk, i dette tilfælde med hele 3 H.C. Andersen-inspirerede produktioner på et kunstnerisk kvalitativt højt niveau med adresse til alle samfundslag i ind- og udland. Kunstneren Dronning Margrethe er i allerhøjeste grad medvirkende til, at H.C. Andersens eventyr når langt ud over Danmarks grænser.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II for gennem et personligt, kunstnerisk engagement at have udbredt kendskabet til H.C. Andersens eventyr og historier