Prismodtager i 2009:
Pia Kryger Lakha

Prismodtager:

Det var en stor glæde at dele noget af det bedste fra min danske kulturarv med børn i Tibet, nemlig H.C. Andersens eventyr. At se den begejstring og benovelse billedbøgerne med Tommelise på tibetansk blev modtaget med, har betydet utroligt meget for mig. Det var første gang, disse børn fik mulighed for at læse børnelitteratur på deres modersmål.

Jeg blev meget overrasket og dybt beæret, da komiteen kontaktede mig og fortalte, at jeg var blandt H.C. Andersen prismodtagerne i 2009. Det er dejligt, at projektet med udgivelse af H.C. Andersens eventyr på tibetansk også værdsættes herhjemme i min egen „andedam“.   Jeg har aldrig før modtaget en pris, så det var en stor ære at komme i så fint selskab.

„Midt på gulvet sad, som en Dalai Lama, Personens ubetydelige Jeg, forbauset ved at see sin egen Storhed“. Citat fra Lykkens Kalosker af H.C. Andersen, 1838.

Pia Kryger Lakha

Pia Kryger Lakha for sine smukke H.C. Andersen illustrationer og for boggaven, eventyret Tommelise, til børn i Tibet