Prismodtager i 2002:
Den Lille Havfrue

Prismodtager:

Som barnebarn til Edvard Eriksen blev jeg inviteret til Odense for at modtage prisen.

Det var med stor glæde, at Den lille Havfrue fik denne pris.

Jeg er naturligvis klar over, at det i virkeligheden er billedhugger Edvard Eriksen selv, prisen er tiltænkt, men da han døde i 1959, var det naturligvis umuligt at overrække ham prisen personligt, af hvilken grund man valgte en af hans efterkommere til at modtage prisen.   Familien Eriksen er meget stolte over denne ærefulde placering i „H.C. Andersen-familien“, og jeg glæder mig hvert år til at være sammen med andre, der er interesseret i H.C. Andersen og hans værker.

Jeg har stor glæde af at høre mere om H.C. Andersen ved disse hyggelige sammenkomster.

Erling Eriksen

Den Lille Havfrue som et eventyrligt symbol på tro, håb og kærlighed