Prismodtager i 2002:
Jackie Wullschlager

Prismodtager:

Jeg vil altid huske den varme, begejstrede velkomst, der ved ankomsten i Odense i 2002 blev givet mig, en udlænding, der havde dristet sig til at skrive om H.C. Andersen. Prisen fik ­ingen betydning for min Andersen-­biografi, da den allerede var afsluttet ved prisoverrækkelsen. Derimod talte jeg i forbindelse med prisoverræk­kelsen med danske H.C. Andersen- ­eksperter, som gav mig ny indsigt og motiverede mig til at lave en nyud­givelse af Andersens eventyr, som udkom i England og USA i 2004, og som har været en stor salgssucces.

I Odense gik det op for mig, hvordan H.C. Andersen på én gang var meget dansk og en verdensborger, og forståelsen for den­ne sammenhæng prægede mit udvalg af eventyr til denne udgave, ligesom den stadigvæk præger min forståelse af hans værk. Jeg takker jer alle.

Jackie Wullschlager

Jackie Wullschlager for H.C. Andersen biografien The Life of a Storyteller