Prismodtager i 2005:
A. Film

Prismodtager:

I 2005 modtog A.Film Hans Christian Andersen prisen for tv-serien „The Fairy taler“, eller som den kom til at hedde på dansk „Der var engang“.

Det var naturligvis et dejligt rygklap og en blåstempling af projektet, at komiteen mente, vi havde gjort et godt stykke arbejde med at formidle og fortolke og ikke mindst fremme udbredelsen af H.C. Andersens forfatterskab. At prisen så faldt på digterens store 200 års fødselsdag, som jo blev fejret med stor ståhej, var bare en ekstra fjer i hatten. Om den blev til ‘5 høns’, kan man kun gisne om.

Som seriens instruktør faldt det i mit lod at modtage prisen ved festen i Oden­se. En på mange måder uforglemmelig dag; man kunne betegne dagen som en kulmination oven på de omkring 5 års arbejde, det havde krævet at stå med 13 timers animeret underholdning baseret på 29 af H.C. Andersens berømte eventyr.

Serien er siden blevet vist i tv og solgt som DVD’er over stort set hele verden. Så fra en digter, der mente: „At rejse var at leve“, kan man sige, at tv-serien både er berejst og særdeles levende.

Jørgen Lerdam

A. Film for gennem tegnefilm at nyfortolke H.C. Andersens eventyr for børn