Prismodtager i 2010:
Marc Auchet

Prismodtager:

Jeg har opfattet prisen først og fremmest som en anerkendelse af mit mangeårige engagement for HCAs produktion, både som forsker, som oversætter og arrangør af kulturelle tiltag. Men det føles også som en tilskyndelse til at arbejde videre for at sprede kendskabet til forfatterskabets – ofte underkend­te – omfang og rigdom.

Selve prisoverrækkelsen var en oplevelse, som min kone og jeg sent vil glemme. Den venlige måde, vi blev indlemmet i prismodtagernes store ‘familie’ på, varmede vore hjerter. En stor tak til priskomitéen for den udmærkelse, jeg er blevet tildelt. HCAs forfatterskab er i den grad så righoldigt og originalt, at det uden tvivl fortjener en vedvarende og øget international indsats. Både direkte og indirekte bidrager HCA-prisen til at styrke interessen for Danmarks litteratur og kultur på tværs af landegrænserne.

Marc Auchet

Marc Auchet for mange års forskning, oversættelse og engageret formidling af H.C. Andersen